Retreat på Meldersteins Herrgård

Helgen med medveten närvaro i tystnad var oerhört berikande. Vi kände oss välkomnade på den anrika herrgården som omfamnade oss och gav utrymme för vila och återhämtning…

”När vi kliver av vårt vardagsspår kliver vi också ur våra komfortzoner. Det kan kännas ovant, en aning skrämmande och det krävs mod. Men, det är värt ansträngningen att våga. Vinsten blir större än rädslan när kropp och själ synkroniseras till enhet.”

Det var helt mirakulöst för oss, Maria och mig, att äntligen möta alla dessa vackra kvinnor efter en lång tid med förberedelser och kommunikation via mail och telefon.

Fredagen inleddes av Gunnar med fika och presentation av gårdsstället med dess historia. Efter fikat som Göran bjöd på fick deltagarna ta del av Reikins historia och prova på stärkande energiarbete. Kvällen avslutades med en god middag, röding och pressad potatis, som bröderna Thingvall tillagat och serverade. Efter det inledde vi den frivilliga tystnaden genom lugnande energiövningar och guidad meditation.

På lördag och söndag morgon stärkte vi oss med  energimedicin knackningar innan frukost. Naturen bjöd på ett snötäckt landskap som boade in hela stället med ett vitt mjukt täcke. Alla fick en enskild Reikisession under tystnad på lördag och dagen var fri för betraktelser, reflektion och vila. Eldkvinnorna gjorde upp eld att samlas vid när mörkret färgade sfären djupt blå. Vattnet i ån brusade vilt och ackompanjerade trummans slag vid eldceremonin.

Efteråt samlades vi för reningsritual i bastun och avbröt tystnaden med vilda skratt och skrik när vi rullade oss i den mjuka vita snön i mörkret.

Middagen med hjortfile, potatisgratäng och pannacotta förhöjde stämningen vid långbordet där vi också delade med oss av våra reflektioner. Dagen var magisk hela vägen.

På söndag hade vi pass med ögonyoga och ansiktsakupressur innan lunch och fortsatte efteråt med meditation och samtal. Retreaten avslutades med fika och sammanställning vid ”runda” bordet.

Jag känner mig fylld med nåd och tacksamhet efter helgen. Min förundran över alla starka, ödmjuka och samtidigt vilda kvinnor fortsätter att växa. Det sker  mirakel varje gång stjärnögon tänds och strålglansen från en inre nyputsad diamant stålar ut genom ögonen. Den är bländande och lyser upp världen.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *