Hjärnvila

Ge din hjärna tid för återuppbyggnad genom aktiv återhämtning. Tystnad ger hjärnan en möjlighet att rensa i röran. Tystnad är kravlöst.

Ge dig själv ett utrymme för hjärnvila genom att boka in dig på vår nästa retreat i Melderstein Råneå 1 – 3 juni

https://kurera.se/darfor-ar-tystnad-viktig-for-hjarnan/

Vi har ett ständigt brus runtomkring oss som i längden tar mer än det ger. Att alltid vara nåbar och tillgänglig skapar stress i vårt kroppssystem även om vi lär oss leva med det.

Det märks ganska snabbt på en person som ligger på massagebänken om en mobil börjar ringa. Trots att kunden slagit av ljudet reagerar kroppen med en sorts irritation om mobilen börjar vibrera under pågående behandling. Jag kan föreställa mig hur hjärnverksamheten aktiveras och avslappningen som börjat sprida sig i kroppen snörs åt. Andhämtningen blir ytligare och muskeltonus ökar. Det tar en bra stund innan tankarna stillar igen och kroppen släpper taget om det som pågått innan personen lagt sig ner för att ta emot behandlingen.

Jag möter många stressade människor i mitt arbete som helhetsterapeut. Att hela tiden prestera för att ligga på topp kan leda till stress relaterade åkommor  som infiltrerar vårt system utan att vi tänker på det. Utmattning är ett symtom som jag stöter på ganska ofta. Utmattnings syndrom kan yttra sig som; låg självkänsla, trötthet, känsla av maktlöshet, sömnsvårigheter, viktminskning-/ökning, irritation, rastlöshet, ångest, fobier, otillräcklighet, skuld m.m.

Jag har under många år anordnat retreater i olika former och det jag har upplevt är att människor som tar del av en retreat med vald tystnad hinner hämta andan en stund. Att mötas under tystnad minskar kraven på prestation och att alltid behöva vara social. Hjärnverksamheten stillar sig och orden blir helt plötsligt oviktiga. Vi kommer i fatt våra egna tankar och hinner tänka färdigt utan krav att formulera ett svar.

Vi använder termen att ”vara del i en stödskog” när vi möts. Vi väver in naturen som ett naturligt stöd i våra processer och det inger en känsla av delaktighet. Deltagarna uppmanas till att vistas utomhus och ta del av naturens läkande kraft. Genom upplevelserna får kropp och sinne en naturlig rensning av gammalt skräp som far runt i kropp/knopp och skapar oreda. Gruppen blir en stark och stödjande enhet. Alla får tid vara i sina processer utan avbrott.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *