Finns det något som gör dig glad?

Alla vi har har något att tampas med, litet eller stort. Det kan vara av fysisk, psykisk, mental eller andlig karaktär. Oavsett vad det är så tar det av din energi tills du kommit på lösningen.

Problem betyder före lösning.

Vi fungerar på olika sätt och handskas med det som kommer på vår väg efter erfarenheter eller de förutsättningar vi har just i tillfället. När vi söker lösningen eller svaret så behöver någon sova på saken och jag behöver gå på saken. Det är när jag är i rörelse i naturen som den naturliga sorteringen sker hos mig. Det är som om rörelsen skakar om alla funderingar/information/vetskap som en shaker. Allt oväsentligt faller bort och essensen där svaret finns blir kvar. Vid djupare eller större frågeställningar kan det ta några dagar innan allt fallit på plats. Och då vet jag.

Min upplevelse är att det är svårare att uppskatta glädjen i det som är eller finns runtomkring mig så länge det finns något som gnager inombords. Det är som att gå omkring med skoskav eller grus i dojan.

Men, vi har alla möjligheten att bestämma och göra omval angående vårt humör eller sinnesstämning. Du/jag har ansvaret att ta hand om sinnet och tankarna. Kan jag det inte själv så får jag träna på att be om hjälp. Om det är svårt så önskar jag att människor som finns omkring dig/mig ser dig/mig och dilemmat. Om inte de  som uppmärksammar nedstämdheten får eller kan hjälpa dig/mig så hoppas jag vid alla gudar att de vägleder dig/mig till någon annan vi kan känna förtroende för.

Må vi alla höra, beröra, se och bekräfta oss själva och människorna runtomkring oss. Må vi alla sträcka ut en hand när någon ser ut att behöva det. Må vi alla kunna ta emot en hand som sträcks ut till oss. Må vi alla träna oss i medveten närvaro och mod att agera. Må vi alla acceptera och förlåta oss själv och andra när det behövs. Må vi alla kunna le åt oss själva och låta våra skratt klinga över nejderna. Tillsammans är vi starka.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *