We walk Twan´s line in Reiki – Canada

Ja, nu är det 16 dagar sedan vi kom tillbaka från vår mest fantastiska resa till Wanja och inuiterna på Vancover Island. Det enda jag vet just nu är att vi ska tillbaka dit och fortsätta väva vår livsväv.

Wanja har varit väverska  och vävt otaliga handdukar, mattor, ranor m.m. Idogt har hon lärt ut sin konstart under lång tid. Idag står vävstolen i hennes hus och minner om ett kreativt liv i underbara färger och mönster.

Wanja är min GrandReikimästare och jag har alltid känt en innerlig närhet till henne. Jag träffade henne några år efter att jag valde Reikivägen. Wanja introducerade Reiki i Sverige 1982 genom min mästare Irma Gustafsson. Irma introducerade Reiki i Luleå 1992 och jag gick den första kursen häruppe. Under första initieringen kände jag en känsla av frid och visste att jag kommit hem. Till mitt eget hjärta.

Wanja inviterade mig snart till Canada och sa att hennes hem stod öppet för besök från norr. Då bodde och levde hon ganska ensligt i foten av Klippiga Bergen. Dit hann jag inte. Idag bor hon i ett litet hus på farmen Salal på Vancover Island. Hon har gjort några besök här uppe och deltagit under flera Reikisharings här på KiCenter. Wanja blev mycket förtjust i Gaiakåtan och hon sov över hos mig I kallax. Filmerna hon visade från Canada (med svartbjörnar, örnar tvättbjörnar) gav en liten försmak och kickade igång längtan till det vi som grupp genomförde nu i april. 14 Vikingar åkte over there och gav henne en del av hennes ursprung genom det svenska språket. Wanja har bott i Canada i 63 år.

Mötet med Wanja var stort och viktigt för mig. Jag minns många av hennes berättelser från tidigare och det var en gåva att bli uppdaterad igen. Wanja har haft två stroke inom ett år och hon förbereder sin övergång med att ”dödsstäda”. Hon plockar och sorterar papper med viktiga anteckningar om sitt liv som reikimästare. Hon skriver böcker med hjälp av sin dotter Anneli.

Hennes  hjärntrötthet var påtaglig när vi anlände men varje reikibehandling och booster stärkte kropp och sinne. För varje dag såg vi de goda effekterna av täta energipåfyllningar. Hon delade med sig av erfarenheter, upplevelser, möten genom sina fantastiska berättelser. Det var helt magiskt att få bevittna reikimirakel. Jag känner mig fylld av nåd och tacksamhet.

Jag har gråtit av beröring, glädje, tokerier och innerlighet likväl som skrattet har porlat över nejderna. Jag är och har varit i min allra mest kärleksfulla essens tillsammans med människor som vill väl. Mitt hopp och tillit till fred på jorden växer när jag vistas i sammanhang där alla känner att de kan vara sitt allra bästa jag. Vi alla växer när vi blir bekräftade, berörda, hörda och sedda för den vi ÄR.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *