We walk the line…

Jag blev påmind om varför jag valde den långa vägen till Reiki när den här vackra boken landade i min hand. Det här är mitt sätt att mjuka upp stigen för våra kommande generationer.  Den här linjen är hållbar för hela livet. Elin har också valt väg och ur hennes hängivenhet till Reiki skapade hon en bok till Maria och mig med en speciell  innebörd. Tack tack tack Elin. Snart är det din tur…

Reikimästarlinjen enligt den traditionella vägen är lång.

När jag tittar tillbaka i mitt liv ser jag att jag av hjärtats speciella anledning ofta valt de långa vägarna när det har handlat om livets viktigaste händelser. Det är och har varit för att känna mig 100% förankrad i det jag för ut till eftervärlden.

Förutom mina barn och mitt barnbarn så är Reiki det som har format och påverkat mig mest. Jag har sökt mig till urtraditioner eftersom min livsfilosofi innefattar att vi äger kraften men att vi behöver ge oss tid och utrymme för att komma i kontakt med vår ursprungskälla. Inuti oss själva.

Vi behöver stanna upp för återhämtning för att skapa balans mellan arbete, hem, fritid, vänner och aktivitet. Det är då vi medvetet kan putsa på vår inre kraftkälla och öka utstrålning av ljus ur våra ögon. Det är då vi får stjärnögon. Och, vet du – det är attraherande och bländande. Dessutom är det smittsamt.

Reiki har varit och är mitt starkaste lod samtidigt som energin gör mig så trygg. Reiki är säkert och jag tvivlar aldrig på effekten. Utan Reiki skulle jag aldrig vara den jag är idag. Den har hjälpt mig att möta, acceptera mina demoner och den har hjälpt mig att förlåta mig själv för att lättare släppa det som inte längre är till nytta för mig.

Det finns många vägar att gå inom reiki. Det finns kurser som är korta, inne/moderna, webbaserade, döps om till nya titlar och ingenting är rätt eller fel. Priserna kan också skilja sig och det är upp till var och en som utbildar.

Mitt hjärta har varit/är min vägvisare och jag har följt den väg som har känts säker för mig. Jag har frågat, reflekterat,  repeterat, tränat och övat i snart 30 år. Känner mig ofta som en gammal Neandertalare eller en ”blender” som skakat om kunskap/visdom innan jag fått fram den ädlaste essens.

Jag utbildar/gör inga invigningar via distans eftersom jag fysiskt vill; se, känna, beröra och bemöta den jag utbildar. Jag behöver vara närvarande och se de små finstilta skiftningar som sker under en initieringsprocess.

Under årens lopp har jag mött på både det ena och det andra när det handlar om energi/healingarbete och jag har haft min mästare Irma (dog 2013) och Wanja att vända mig till för att diskutera händelserna. Jag har frågat, lyssnat, reflekterat och kommit fram till mitt hjärtas beslut med stöd av mina föregångare. Med Wanja och Maria är jag 100% jag. Vår energier klickar fullkomligt. Kärlek. Allt är väl.

När jag skulle börja utbilda mina första mästare, 1994, blev jag tillfrågad om jag inte kunde låta eleverna gå den korta mindre kostsamma vägen.  Jag rådfrågade mina föregångare om tänkbara skillnader och det här var Wanjas svar: ”Det är vi som ror båten och de andra följer med i kölvattnet” Jag visste redan mitt eget svar men det var en intressant reflektion.

Christine och Mona var mina första fina mästare, 1994, och sedan har jag utbildat flera. Maria (på bilderna ovan) är min senaste lärling och vi vandrar fortfarande jämsides och möter många grupper tillsammans. Hon arrangerar kurser, resor, retreats med mig och är min högra hand.

Maria invigdes till mästare under resan till Kanada, april 2018, där vi fick möta Wanja vår Reikiurmoder som är 84 år.

Den som väljer den här traditionella reikimästarvägen måste ha kommit till ett kraftfullt inre beslut. Kostnaden är mycket större än de kortare utbildningarna. Du ska ha arbetat med dig själv i två år(det går att starta lärlingstiden inom de två åren) om du väljer ursprungsvägen. Att gå lärling är att blöta, nöta och förkovra sig i sitt eget mående kontra de du möter. Du får vara beredd på att anordna kurser tillsammans, agera som adept och sakta kliva fram och ta vissa delar av kursinnehållet. Vi som valt denna väg har ett åtagande att följa ursprungssättet att utbilda; sen kan vi skapa kurser med vår unika touch.

Wanja: ” You have to see the whole picture”

Som jag varit hängiven Wanja som gammelmästare så är Maria hängiven i kärlek till att föra traditionen vidare. Det gör mig varm i hjärtat!

 

5 svar på ”We walk the line…”

  1. Hei på deg. Nå e d lenge siden vi har møtes. Du utbildar mennesker i raiki healing..
    Jeg forsetter med det jeg holder på med. Rehabliter hus og mennesker. Henter opp mennesker som sliter kraftig psykisk og er helt nede i kjelleren. Det har hent en gang at jeg har vært rund ett menneske i 24 timer i 7 døgn. På natten sover enn. Etter frokost starter igjen med samtaler..
    Når jeg renser chakra så kommer det opp mye fra andre liv og fra dette livet som enn må snakke om og få det ut.

    1. Jag minns dig Arnfinn. Dina behandlingar var kraftfulla och speciella. Jag minns att du följde med mig på hembesök till min svärfar som mådde så fruktansvärt dåligt. Det skulle vara fint att träffa dig igen. <3 med Värme Monika <3

  2. Jag är så glad att ni två ”absolutely fabuolus ” kvinnor återkommande kommer in i mitt liv. D.v.s finns i mitt liv. Det började med fina Monica när jag var med på en föreläsning i Kalix som tillsammans med en gemensam väninnas goda ord ledde till att jag gick reiki 1 och efter det så ploppar fina Monika upp i mitt liv. Numera har fina Maria kommit med i dessa ”ploppanden” vilket bara förstärker all underbar kärlek/reiki/livskraft som förmedlas genom dessa kvinnor.Jag har fått så mycke tröst, insikt och klokskaper av er. Ni har en särskild plats i mitt hjärta.❤

    1. Tack käraste Susanne <3 Vi går parallellt med dig och mjukar upp stigen för våra kommande generationer. Kom ihåg att det är du som har tagit kommandot över ditt unika liv. Vi är stödträd i din skog och du får med glädje luta dig mot våra trygga stammar. Kram till dig bästa Susanne <3

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *