Jag vill tacka livet

för att det gav mig förmånen att lära mig lomilomi.

Lomi lomi är ett kärleksfullt förhållningssätt mellan mottagare och utövare. Massagestrykningarna som föddes ur havets rytm följer energibanorna och skapar harmoni i kroppen. Händerna är hjärtats vingar som varsamt och med total närvaro behandlar kroppen som ett heligt tempel.

På Hawaii anses massagen vara helande och tillhör ursprungstraditionen. Människor har i  alla tider vänt sig till en lomilomi kahuna när de behövt hjälp med sin hälsa. Effekten av behandlingen är långtidsverkande.

Jag blir påmind om vikten av ursprungstraditioner när jag utövar lomilomi. Just den här dagen är en sån dag.

Den som bokar in sig på en behandling med Hawaiimassage lämnar över sig till en helig och stilla stund i tystnad. När man klär av sig alla kläder kan man kännas sig utelämnad.  Det är viktigt att känna sig trygg och omhuldad. när man lägger sig på britsen för att bli ombäddad.

Jag som lomilomi terapeut behöver inge säkerhet och handskas respektfullt med personen som överlämnar sig  för en behandling. Det krävs ömsesidigt förtroende för att mottagaren ska kunna släppa taget och slappna av.

Massagen är gudomlig och fylld av en total närvaro. Tystnaden ger utrymme för varandet.  Känslor och tankar får röras fritt. Mottagaren lämnar över och utövaren tjänar med kärleksfullt hjärta. Energiutväxlingen gör skillnad hos mottagaren och ger effekt långt efter själva massagestunden. Läkningen fortsätter på cellnivå tom. när man sover.

Idag har jag fått uppleva mirakel hos två helt olika personer med olika förutsättningar. När vi möts vet vi ingenting om hur det kan bli och vi vet heller aldrig utgången. Det som sker det sker för det högsta bästa. Våra guider, vägvisare och änglar är alltid närvarande och fyller på med det som behövs.

Idag fyllde ärkeänglarna Uriel, Rafael, Gabriel och Mikael massagerummet med färg och ljus. Vi badade i guld/orange, grönt, vitt och blått.

Är det underligt om jag vill tacka livet?

Och lomilomi?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *