Jag använder energi som medicin

 

Jag fick förmånen att fira Vårdagjämningen på Furunäsets Företagarby tillsammans med  olika ledare inom Vuxenskolan. Jag var inbjuden att inspirera om hur jag använder energi som medicin. Vi inledde i Borggårdens matsalar där det bjöds på en god buffe till lunch. Jag kände mig välkommen  i gruppen.

Jag kom att tänka på en historia som följt mig i många år när jag bjöds på en dessert som var speciellt gjord för mig. En av ledarna hade råkat se att jag gick på specialkost och agerade med.att göra i ordning en socker och laktosfri chokladmousse med färska bär. Det gjorde mig glad. Omtänksamhet är fint. Därför börjar jag med efterrätten först.

”Hulda fyllde 100 år och blev uppringd av en reporter som undrade om det inte fanns något som Hulda ångrade i sitt liv med tanke på hennes höga ålder? Jo, svarade Hulda. Att jag inte började med efterrätten först.”

Det var spännande att föreläsa för en grupp människor som  så tydligt visade hur jag var tvungen att vara fokuserad och närvarande för att fånga  intresset och leda framåt. Jag är tacksam för min långa erfarenhet och trygghet i det jag gör. Att använda energi som medicin är så självklart för mig men jag påminns om att det inte behöver vara så för andra som inte tänkt i de banorna tidigare.

Det mest intressanta var att se energiskiftningen efter övningar som naturligt minskar stressnivåerna i hjärnan och ger avslappning. Föreläsningen inspirerade också mig till att visa om  knackningar på de akupunkturpunkter där jag såg att det hände något positivt. Egentligen så är det så självklart och enkelt. Det kanske är därför det är så svårt att ta det till sig. Det får inte vara så lätt.

Det är alltid lika spännande att följa ett flöde som förenar människors energi. Det är underbart att få bevittna hur snabbt oxytocinhalten ökar och adrenalin/kortisolhalten sjunker. Det blir lugnt och harmoniskt samtidigt som skrattet bubblar fram.

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *