lomilomi är en del av mig

den lever i mig, den är med mig och den vägleder mig att med kärlek använda händerna som hjärtats vingar.

Året 1992 hände många livsviktiga händelser i mitt liv som har fortsatt att göra skillnad; för mig och många andra.

Reiki kom in livet, i slutet av februari, med min mästare Irma Gustafsson som hade en nybörjarkurs på Källpunkten i Luleå. Jag kände omedelbart att jag kom hem. Reiki hjälpte mig definitivt att öppna mina inre dörrar på vid gavel och när de öppnats så kändes det som allt var möjligt.

Sherman Dudoit från Maui blev inviterad till Luleå genom Doris Liminga, min tremänning, och föreläste på pullhuset vid Luleå sjukhus. Hela jag vibrerade av energi och jag minns hur tydligt jag såg hans aura när han pratade. Jag skulle bara till kursen trots mina onda handleder och tomma plånbok. När jag skulle prata med honom klapprade tänderna i munnen men jag fick till slut fram mitt budskap.

Detta första möte med Hunatraditionen och Hawaiimassage ledde till att jag gick i träning hos Sherman i ca åtta år. Några av de fördjupade utbildningarna skedde i  Luleå, Danmark, Helsingör, och en på Maui, Hawaii. För mig har det alltid varit viktigt att gå in på djupet av det som i sin tur blivit något som jag förmedlat vidare. Jag har alltid valt att mura grunden hållbar och säker. Det har tagit år att slipa på mina inneboende talanger.

I sitt ursprung är lomilomi en filosofisk healingtradition som har förts vidare från kahuna till kahuna. Lomilomi har aldrig setts som en teknik. Det var nog den bakgrunden som fängslade mig och har hållit passionen vid liv.

Energimedicin, Lomilomi, SBF och reiki har varit de mest fantastiska, färgranna, vibrerande och starka trådar i min unika livsväv. Jag har insett att ju vackrare väv jag vill väva och dela med mig av desto viktigare är det/har varit att lära mig – ta reda på – sjunka in i  ursprunget där trådarna har sin härkomst.

Var skapades traditionen? Vem är det som har burit dem i generationer? Hur tänkte/kände de att bära traditionen vidare? Vad har traditionen för etiska och moraliska aspekter? Hur vävde de in trådarna i sina livsvävar? Vad har trådarna för förbindelse med moder jord? Med naturen, djuren? Med andligheten och det spirituella? Frågorna behöver aldrig ta slut…

Jag fick tillstånd att bära Hunatraditionen vidare efter att jag tillsammans med Sherman ledde en kurs på Melderstein. Kyrkan var vår lärosal och som ni förstår så var det sommar. Nu är vi tillbaka på herrgården där vi tillsammans fördjupar oss i den fantastiska och dynamiska traditionen under en retreat. Vi kommer att använda oss av meditation, energiknackningar och tystnad för att släppa taget om vardagen och sjunka in i vår egen kraftkälla där Qi utgår från.

Vi bygger ett altare där vi kan placera viktiga saker/ting som vi har omkring oss i vardagen. Alla kan göra sitt eget altare där man befinner sig. Ett ställe där du samlar det som är värdefullt för dig och dit du kan rikta din uppmärksamhet när du vill tänka gott om dig själv eller någon annan. Du kan smycka platsen med blommor eller annat du tycker är vackert.

Vi ser också våra kroppar som heliga tempel där utövaren av lomilomi får tillträde genom att visa respekt, tacksamhet, ödmjukhet och total närvaro.

För att bli en bra eller fantastisk lomilomiterapeut krävs många timmar av träning. Träning av; sitt eget sinne, att lämna över, att beträda, att utöva, att våga närvara, att vara i sin kraftkälla och låta händerna som hjärtats vingar få utföra den heliga ritualen. Handgreppen omsätts till vågorna som sköljer stranden när de i sin rytm kommer in och drar ut igen. Fastheten, mjukheten, omslutandet varierar precis som havsrytmen varierar beroende på väder och vind. Du kan bli mästerlig om du har den hängivenheten. Det tar år att slipa på sin unika talang men det är fullt möjligt.

Jag har fått äran att utbilda alla terapeuter på Varbergskurort i lomilomi. Jag fick åka ner i tre omgångar för att lära ut grunden. Sen vet jag inte hur de har förvaltat sin kunskap. Saker och ting kan förändras på vägen och orsaker till det kan vara bråttombråttom, effektivitet och pengar. Men jag hoppas och tror att de bibehållit grundtanken i filosofin.

Jag ser fram emot att komma tillbaka till Melderstein med lomilomi som vårt gemensamma instrument. Jag kan höra tonerna av Hawaiiansk musik strömma genom mig. jag förstår inte orden i sångerna men min själ vet. Där levde jag ett av mina tidigare inkarnationer som jag kom i kontakt med under ett studiebesök på en helig offer/rituell plats. Det var smärtsamt men nödvändigt för mig för att lära känna mig själv på djupet. Alla har vi olika vägar att gå. Vågar vi så kan vi få del av våra egna pusselbitar.

Ni som kommer med oss till Melderstein nästa helg är innerligt och hjärtligt välkommen att komma in i Hunatraditionen via Hawaiimassagen ädla utövande.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *