livskraft genom reiki

Sitter i min soffa och stärker mina knän med omväxlande is och värme. Just nu ingår det i min plan att läka mig från gamla ”krigsskador” och då tar jag hjälp av metoder som kan stärka det som är svagt.

Jag är så innerlig glad över mitt naturliga inre stöd som alltid finns med mig. Medicinen som doserar sig själv och som oavsett väder strömmar genom min kropp och berikar varje cell med vitalitet. Jag behöver inte tänka på on eller of eller om det blir för mycket eller lite av det goda. Det blir varken överhettning eller överslag. Jag är verkligen tacksam för att reiki kom när jag kallade och jag hittade hem.

När jag tänker tillbaka på vårt första möte så var det långt innan vi möttes fysiskt. Jag var ung och bodde på Östermalm i Luleå. Hemvändare till norr. Jag bytte utbildningsort, förskollärare, från Borås till Luleå. Jag låg på sängen och kände mig lite krasslig och bläddrade i en tidning. Min uppmärksamhet fastnade vid två olika reportage; den ena handlade om tankens kraft och den andra handlade om reiki. Båda påverkade mig på lite olika sätt.

Artikeln om tankens kraft handlade om en framgångsrik och nyinflyttad familj/företag (hästavel/trav) och hur mycket i deras liv började falla sönder när de kom till den nya orten. De förstod ingenting. Människorna på orten blev misstänksamma till deras framgångsrika verksamhet och avundsjukan växte. Bristen på kommunikation ökade illviljan och det gav negativa konsekvenser för den nyinflyttade familjen. Grannarnas gemensamma tankar fick oerhört kraft och påverkade de nyinflyttade mycket negativt. Hela verksamheten höll på att falera och de funderade rent av att flytta ifrån orten. Men den visade också att genom ett aktivt agerande, ändrat förhållningssätt och kommunikation kunde de påverka sitt liv och bryta en negativ påverkan. Det blev en fin grannsämja och de stannade kvar. Mycket av det som hände var ren okunskap och brist på kommunikation.

Den andra artikeln handlade om healing och reiki. Mitt hjärta reagerade med dubbelslag och jag kände mig inspirerad av innehållet. Där och då bestämde jag mig för att detta var min väg men det tog en längre stund att agera än jag hade tänkt. Jag behövde gå igenom ytterligare några saker innan det var dags. Jag lägger inte ansvaret utanför mig men jag konstaterar att det är märkligt hur vi tillåter oss att sätta ut en inre hinderbana av rädslor. För vad? Jag bara undrar?

Min nyfikenhet och vetgirighet ledde mig till olika andra kurser för personlig utveckling som också gav mig en del av det jag sökte. Jag visste att de mest äkta svaren fanns i mig själv men jag kom inte riktigt åt dem. Jag var fortfarande inne i en fas då jag behövde bekräftas och ta del av andras sanningar. Känslan av att andra visste mer om mig än vad jag själv gjorde var sann; just då.

Men, en februari dag 1992 var jag äntligen redo att ta steget. Irma Gustafsson kom upp till Luleå med den traditionella Reiki. Det finns många förgreningar eller vägar i Reiki. I den här gamla metoden gör vi som mästare alltid 4 initieringar i Reik 1 som är nybörjarsteget. Initiering är en invigning i en tradition. Alla 4 invigningsriterna har sitt eget syfte. Den första öppnar upp, den andra går djupare, den tredje är den djupaste och den fjärde sluter till kropp och aura. Initieringarna är livslånga och du kan aldrig tappa bort reikikraften. Den lever och bor i dig så länge du existerar. Energin stärker varje cell och transporteras genom dig via varje andetag. Varje initiering ökar och stärker auran. Auran är vårt skydd och utstrålar vår karisma.

Wanja Twan, 85 år; kom med Reiki till Sverige år 1982 och mötte då Irma Gustafsson som gick lärling/verkade tillsammans hos/med henne i flera år. De reste runt och utbildade internationellt. Wanja är min gammelmästare och hon påminde om vikten av initieringarna och tryggheten i att invigas under ett fysiskt möte mellan mästare och elev. Initieringarna är oerhört kraftfulla och för mig som mästare är det livsviktigt att på plats följa skiftningarna som sker under/efter uppgraderingarna. I mitt åtagande som mästare enligt den här gamla vägen ingår ansvaret att ha en medveten närvaro vid varje invigning och agera med säkerhet när det behövs. Jag har fått ta del av många olika situationer som har haft en fin utgång också tack vare det fysiska mötet. Trygghet och säkerhet är ledord för reiki likväl som glädje och entusiasm är målinriktade resultat.

Reiki = skratt, tårar, innerlighet, vänlighet, kärlek, närvaro, livsenergi, vitalitet, healing, närhet, värme, visdom, kunskap, fantasi, framgång, rikedom…

Du som läser och tar del av detta inlägg; gå till din inre kraftkälla och känn efter vad som klingar i dig och ger vibrationer av glädje. Möt din inre ton och agera efter den oavsett vad det är för inriktning/väg som attraherar just dig. Lita på din inre visdom, acceptera, reflektera men stanna inte så utan agera för annars kan du bli sittande i något som redan är uttjänt. Din själ kanske är redo för nya äventyr. Du vet inte förrän du provar…

Livskraft erbjuder olika möjligheter:

https://www.facebook.com/events/1331141173704196/

Reiki 2 Fortsättningskurs 25-26 juni

Reiki 1 Nybörjare 29-30 juni

HELA dig hela DU 30 juni kl 13.30-ca 19.00

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *