Jag håller mitt hjärta

Här ligger jag i min bästa soffhörna och lyssnar på tystnaden medan jag håller mitt hjärta

”Lyssna riktigt noga vad är det du hör. När alla stojat färdigt och ingen stör. Jo då hörs alla småljud vi har omkring oss, men då du måste lyssna riktigt noga förstås.”

Det är skönt att höra hjärtslagen och känna tillit till kroppens automatiska inre arbete. Hjärtats rytm, andning, blodgenomströmning m.m.

Det sker processer hela tiden och just nu inväntar jag med tillförsikt min kropps självläkande förmåga som aktivt städar bort rester av trauma för att ge plats för ny vitalitet.

Min lilla teambuilder, 2 år och snart 5 månader, kommer idag igen och fyller på med skratt och förundran. Det är kvalitativt bränsle för en mormor som får ynnesten att ta del av en liten jordvarelses fantastiska närvaro.

Om två dagar är det julafton och idag är den mörkaste dagen på året här. Ikväll kommer vi att samlas runt en helig eld som är källan till allt liv för att tillsammans avsluta gammalt för att ge plats för det nya som är i antågande.

Det är intressant och nyttigt att reflektera över saker och ting utan att stanna där. När jag var liten fanns inga dammsugare utan vi sopade av golv med en långskaftad sopborste, skräpet som samlades ihop föstes varsamt över i en skyffel och brändes upp i köksspisen. Precis den metaforen dyker upp i mitt sinne när jag tänker på det mentala skräpet som virvlar omkring i mig. Iaktta vad som dyker upp, samla ihop det och bränn upp det såvida du inte vill att det ska fortsätta att uppta din uppmärksamhet i onödan. Ting kan ta tid men till slut lyckas du. Bara du gör ett beslut.

Jag känner mig tacksam över att julstressen inte bor hos mig. Just det här året mindre än någonsin. Jag har inte: bakat, gjort julmat, storstädat, köpt julklappar men jag har julpyntat. Och jag har en tomtenissa här varje dag. Jag bor ganska mycket i soffhörnan och jag följer adventskalendern på TV. Min rygg begränsar mina rörelser.

Det är en grön dag i dag enligt färgkoden. Enligt numerologi är siffran 4. Den gröna färgen representerar hjärtchakrat och kvalitén på färgen enligt enneagram är balans, läkande, harmoni och kärlek. Det kommande året 2020 är också grön. Så, kära vänner det finns hopp. Om vi alla beslutar oss för att sätta upp en intention om ett fridfullare år, fyllt med medmänsklighet och vänlighet så kommer energifrekvensernas våglängder föra oss mot en mjukare framtid.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *