Reiki är livets kraft

Låt mig få berätta om Reiki som livskraft. Jag ingår i den traditionella linjen av Reiki som fördes in i Sverige av min gammelmästare Wanja Twan 1982. Jag är mästare nr 6 i min reikilinje. Mina föregångare är Mikao Usui Japan, 1865 – 1926, Chujiro Hayashi Japan, Hawayo Takata Hawaii 1900-1980, (den 1:a kvinnliga Reikimästaren) Wanja Twan Kanada 1934-3/9 2019 och Irma Gustafsson. Jag blev invigd till ReikiMästare 1994 och GrandReikiMästare 1996.

Äventyraren Wanja föddes i Sverige och bosatte sig i Kanada när hon var 21 år. I många år var hon bosatt vid foten av Klippiga Bergen men när vi besökte henne 2018 och 2019 bodde hon hos sin dotter Anneli på Salal Vancouver Island. Wanja förtjänade sitt uppehälle som vävlärare och människor som ville lära sig den nobla konsten fotvandrade i dagar för att få ta del av hennes kunnande.När Takata kom till Kanada för att lära ut Reiki träffade hon Wanja som hon initierade i Reiki. Människorna, the natives, som kommit dit för vävningen stannade kvar(när de nu lika var där) och tog till sig Reiki också.

Irma Gustafsson introducerades i Reiki av Wanja som besökte en meditationsretreat på Lidingö där Irma var samordnare. Irma blev invigd och hjälpte Wanja att skapa reikikurser i Stockholmstrakten med omnejd. Irma och Wanja följdes åt under många år och gjorde ett flertal reikiresor i världen. Länder de besökte var bl.a. Australien, Indien, Finland, Danmark och Polen. Reiki har färdats över kontinenter och det har blivit många förgreningar. Irma besökte även Wanja i Kanada och de gjorde gemensam rundtur i Takatas spår på Hawaii. Irma var den bästa mästaren för mig (enligt den högre grundplanen)men jag hade många fler gemensamma nämnare med Wanja. Vi talade ”samma” språk, på riktigt.

Gruppresorna som vi anordnade till the natives och Wanja Twan i Kanada är de viktigaste resor jag gjort. Det fanns flera anledningar till att de inte blev av före 2018 förstår jag nu efteråt. Jag har känt Wanja sedan 1995 och hon har inviterat mig over there flera gånger utan att det blivit verklighet. I min värld finns det en högre medveten plan som vi i mänsklig form inte alltid är så medvetna om. Jag behövde gå igenom min livsresa och Wanja uppgraderades på sin innan det var dags att mötas igen i fysisk form. Under den första resan fick vi, hon och jag, genomgå en sorts transformation som är livspåverkande för mig.

Det blev någon slags överföring av livsenergi som är kännbar. Det känns som att jag fått ta över en reikimantel att föra vidare. Det var/är speciellt. Under den andra resan blev saker och ting färdigställda och på ett inre plan förstod vi att nu är något klart. Men av någon outgrundlig anledning påstod Wanja bestämt att vi skulle dit en tredje gång. Det sitter kvar i mitt medvetande. Vi vet inget om morgondagen.

Wanja Twan: ”We are always together and sometimes we meet”

Reiki är för mig: Kärleksfullt, tryggt , stabilt, säkert och enkelt. En sorts vänlig livsåskådning.

Det finns många vägar som företräder Reiki. Vi som går den här vägen är gammeldags och följer våra föregångares anvisningar i initieringar och utlärning. Vi har åtagit oss en längre väg att gå. Vi har alltid fysiska träffar under våra kurser och vi gör alltid initieringarna i 4 steg. Det är en säkerhetsfråga som vi tagit till oss. Varje initiering har ett syfte för en helhet.

Vi gör initieringarna i enrum där elev -lärare möts. Vi gör inga initieringar på distans eftersom vi alltid vill se, höra, beröra och bekräfta det som sker. Reiki är kraftfullt och vi observerar vad som händer varje enskild person. En av Wanjas sista strofer innan hon dog var:” You need to be more observant” Vi vill kunna gripa in med fasthet och närvaro om eleven får någon slags reaktion som denne inte är förtrogen med. Energi har frekvenser som påverkar på cellnivå. De gör skillnad och du ska kunna känna dig trygg.

Jag är med i The Reiki Association. Wanja Twan var också medlem där. Du kan ansöka om medlemsskap där om du är mästare som lär ut Reiki/initierar elever under fysiska träffar. Inga distansinitieringar – inte ens under Coronatider.

Vi har haft ett längre uppehåll med kursverksamhet p.g.a. pandemin som florerat under en längre tid. Men, vi kommer att anordna Reiki ! kurs i början av juni månad. Vi kommer att boka in lö 6/6 – sö 7/6 eller lö 13/6 – sö 14/6 för en nybörjarkurs. Det blir plats för ett begränsat antal elever. En försiktig start för FRISKA entusiaster. Är du en av dem?

Reiki har sina principer. Bara genom att ta till mig en princip gör skillnad. Idag räknar jag mina välsignelser, tackar för mat, vatten, mina föräldrar, mina vänner och för frisk luft.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *