Hjärtat

Häromdan fick jag höra att jag brukar använda benämningen ”Hjärtat” när jag pratar, har en dialog med eller bemöter någon. Det hade jag inte tänkt på och det fick mig att reflektera över mina ord och mitt bemötande när jag träffar människor.

Osökt kom jag att tänka på ”Ett fall för Vera” med den bryska, varmhjärtade och rättrådiga kommissarien i en engelsk deckare. Jag gillar henne av flera orsaker och jag gillar hennes sätt att söka reda på orsak och våldsutövare. Några av hennes normaluttryck är ” You made my day” ”Thank you Pet” ” I only want to understand love”

Tänk att vi alltid påverkar och lämnar spår på ont eller gott. Oftast är vi omedvetna om vårt dagliga språkbruk. Vi lever i ett stressfyllt samhälle där vi inte ens märker konsekvenserna av vad ord kan framkalla eller åstadkomma.

Hjärtat.

De samtal jag har med mina klienter är väldigt närvarande och jag lyssnar mest med det största och viktigaste örat; hjärtat. Jag tillåter mig beröras och jag vet att mitt sätt att bemöta berör. Varenda unik person jag möter är viktig för mig och jag inser att det med all säkerhet är sant att jag tilltalar några med ”hjärtat” Min intention är att vara i min mittpunkt och att vara mitt mest sanna äkta jag.

Jag bär med mig spår av möten/personer och tänker på dig/er som behöver extra stöd. Jag bär dig/er med mig ibland när jag vattnar blommor, går, cyklar, lagar mat och släpper sedan. Det är inte mitt ansvar att bära dig/er/någon på mina axlar och det är jag medveten om. Så när det känns klart använder jag mig av enkla fungerande metoder (energimedicin, tankens kraft, rörelse, healing) – let it go with the flow- släpper -och det funkar.

Du/ni jag möter och har förtroendet att få stödja ; du/ni är viktig för mig. Ditt/ert välmående ligger mig varmt om hjärtat likaväl som mitt eget. Jag är bara en ON knapp tryckare och kan hjälpa dig att sätta igång för att du sedan får fortsätta själv. Gärna med stöd om det behövs för att du inte ska fastna.

Jag är tacksam för att du som nämnde ”hjärtat” väckte upp ännu mera kärlek i mitt hjärta. Det är fint att bli kallad för hjärtat. Det känns varmt och ombonat i bröstet. Det får mig att känns extra vikt av att uppmärksamma värmen och äktheten i möten mellan människor.

Jag blir så glad när jag ser människor, främlingar le mot varandra. Det känns fint att vi ser varandra och kanske säger ”You made my day” som Vera eller ”Du gjorde min dag” i vår svenska vardag. Jag är säker på att vi bara med så enkla medel lyfter vikter från varandras axlar och gör dagen lättare.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *