Det var en gång-

en färgklinik i Luleå…

I slutet på mars har det gått 6 år sedan vi stängde igen Färgkliniken på Bergnäsvägen 14 i Luleå. Vi demonterade och tog ner min 3 m i omkrets stora Ljuskupol.

Det tog tid innan beslutet hade mognat i mig. Jag ”gungade” länge i vad som kändes rätt. Å ena sidan – Å andra sidan. Jag hade ju använt mig av metoden i 10 år och skapat mig en innerlig relation med kupolen. Jag verkligen älskade de rena kulörerna och känslan att kliva in i en stor vit glob och bli be-/upplyst av de mest fantastiska färger. Eftersom väggarna var vita så fylldes luften, rymden, sfären av de mest fantastiska färgvåglängderna och hela kroppen färgades av varje enskild färgton. Kulörerna går in i cellernas kärna och aktiverar kraftverken mitokondrierna som startar en dominoeffekt i kroppen.

Efter noggrant övervägande bestämde jag mig för att ge bort min finaste glob för Monokromatiska färgbehandlingar även om det kändes som att ge bort en bästa vän. Sunderby Folkhögskola förärades med den dyrbara färggloben. Min intention var att Konstlinjen kunde använda den som ett komplement i sin utbildning samt att elever och personal kunde få färgbehandlingar för välmående. Eftersom jag själv studerat där under intervaller visste jag att där också vistades elever som inte mådde så bra. Jag tänkte på dem och kände mig glad för att kanske kunna tillföra något som mjukar upp vägen mot en hållbar framtid. Med vetskapen om den naturligt terapeutiska verkan kändes det rätt.

Monokromatiska kulörerna är rena och påverkar oss på cellnivå. Dessutom är de kolossalt vackra, sinnliga och njutbara. Tekniken är oerhört komplex och avancerad även om den är lättanvänd. En NY dome eller glob kostade 180 000 kr även om jag köpte min till ett mycket mer förmånligt pris eftersom den var begagnad. Karl Rydberg som skapat apparaterna/tekniken är ingenjör, psykolog och färgterapeut. Han är världskänd för sin kunskap och tekniken används worldwide.

I september år 2009 var jag med på en veckas konferans/världskongress med ILA International Light Association på ljusön Kea utanför Grekland. Vi var två personer från Sverige; Karl och jag. Resten som medverkade var läkare, optiker, forskare och professorer från hela världen. Färg/ljuslära är komplext och vedertaget i många länder. Kanske inte här; i Sverige men av våra nordiska grannländer är Norge i framkant. Intressant – det känns som att vi sitter fast litegrann.

De längsta våglängderna börjar med IR infrarött (som är mörk för det mänskliga ögat), rött, orange, gult, grönt, turkosblått, indigoblått, violett och UV Ultraviolett (den kortaste och snabbaste våglängden) som också är mörk för det mänskliga ögat. Jag kunde styra /stanna i/reglera med en monitor vilka färger jag hade behov av. Effekten kunde visa sig omedelbart eller efteråt. Frekvenserna påverkar hormon/nervsystem och ger effektiv hjärnvila. Det går aldrig att garantera något om förväntade effekter men definitivt är färg/ljusbehandling bra mot nedstämdhet, depression som ofta följs åt vid årstidsrelaterad depression; SAD. Många har upplevt; lättare att somna in, förbättrad sömn, avslappning, hjärnvila, mindre stress, bättre matsmältning, ökad cirkulation och bättre/gladare humör vilket medfört ökad livskvalité. Andra kanske inte riktigt har kunnat sätta ord på vad som hänt; de bara har känt att de mår bättre. Vi är olika.

För att knyta ihop trådarna så tog det nästan 6 år innan de monokromatiska färgerna sökte sig hem till mig igen. Jag bloggade tidigare om gåvan som landade i mina händer kvällen innan (28/1) jag skulle operera mitt högra knä. Jag fick en portabel färgapparat med samma teknik som användes i min stora kupol och har nu börjat använda den en del under min Covidisolering. Jag har aldrig slutat använda färger som verktyg i mitt arbete. Jag ÄR och har nog alltid varit en riktig färgnörd. Vetskapen om färgernas frekvensarbete för vårt välmående och hälsa har gjort att jag fortsatt leva ett färgstarkt liv…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *