Vakna ur din sömn

Hur mår du? Går du omkring och funderar på ditt liv?

Frågeställningar som kanske dyker upp kan vara;

Om du är på rätt jobb? Om du lever med rätt partner? Om du ska ändra kost? Hur du ska kunna framföra något som känns viktigt; men känns obekvämt? Hur du kan hitta rätt ord för att vara tydlig? Vad du kan göra för att stå i din unika kraft? Hur du med tydlighet kan stå upp för dig själv? Mm…

Du kan börja med att ställa dig 3 frågor som ger dig vägledning om vad du söker eller behöver.

  1. Vem är jag?
  2. Varifrån kommer jag?
  3. Vart är jag på väg?

Du är en del av helheten och i ingår i ett större sammanhang. Du är mer än ditt namn och din profession. Du är din andning – dina andetag och du ingår i en högre medvetenhet. Men; du måste vakna ur en ”slummer” som det är lätt att fastna i. Att vi håller oss kvar där kan bero på många komponenter som; stress, bekvämlighet, trötthet, lättja, motstånd, ovana, ovilja, kroniska åkommor, sjukdomar och den största är RÄDSLA. Rädslan kan vara förrädisk och den är lurig. Genom att bli medveten om den kan uppvaknandet ske.

Tro mig; jag har varit och hamnar där fortfarande ibland. Jag kan riktigt känna cellskakningar inuti kroppen ibland. Tidigare hände det då och då men nu händer det alltmer sällan. Cellskakningar är obehagligt. Det känns som om man darrar kraftigt inombords och att det inte går att stoppa skakningarna. Det har hänt att tänderna klapprat okontrollerat och det har varit svårt att övertyga kroppen om att allt är väl. I mitt fall har det tagit tid att mjuka upp det som har skapats av tidigare trauman. Frozen Fright – fryst rädsla är en evolutionär överlevnadsmekanism som inger en känsla av att bli paralyserad och inte kunna undkomma. Det är kroppen som reagerar och försätter dig i tillståndet. Du kan inte styra förloppet. För mig medförde det även dödsångest som jag verkligen har fått bli varse om, observera, möta och arbeta med på ett särskilt vänligt och tålmodigt sätt för att kunna släppa det. Jag har sakta men säkert väckt mig själv ur min ”slummer”.

Resan mot uppvaknande är intressant, skräckinjagande och oerhört spännande. Med skräckblandad förtjusning har jag kastat mig in i och ut ur min egen historia. I dag känner jag mig nöjd även om jag har många ansvarsfulla ”arbetsuppgifter” kvar.

Jag har reflekterat mycket över att vi måste tänka positivt för att lyckas med det vi vill företa oss och för att må bra. Så kan det ju vara förstås. För mig stämmer följande mer överens med mitt sätt att leva; jag väljer att ha en optimistisk eller positiv livsinställning. Jag har bestämt mig för länge sedan och följer min plan. Jag väljer hur jag handskas med det som händer och jag väljer min inställning. Allt är inte roligt eller önskat men det behöver inte äga mig. Det är som det är. Jag måste möta, gå igenom saker och ting för att sedan hitta vägar att släppa. För min sinnesro måste jag vara kommandoran eller mästaren som aktivt agerar när det är dags.

Idag vet jag mer om mig själv än jag visste för ett år sen. Jag har haft en lång, utdragen och smärtsam historia bakom mig. Men varit har farit. Jag är inte min historia. Jag har lärt mig av/genom den och hittat många viktiga ledtrådar. Jag har en hel ”här” med följare, guider, vägvisare och vägledare som har bistått/bistår mig med andligt stöd. När jag är ”vaken” och närvarande kan jag höra, se och få ta del av deras kunskap och vishet. Men det är upp till mig vad jag gör av det. Jag får lyssna med mina yttre öron, se med mina fysiska ögon och lita på det största örat – hjärtat och på min inre syn. Mina vägvisare vet mycket om mig i livet – ser saker och ting ur ett högre perspektiv men eftersom jag är en del av skaparen i skapelsen får jag polera min inre sanning för att agera efter den.. Vi är alla delaktiga i samma större visdom. Vi måste vakna ur vår dröm och svara an på vår inre visdom. Vi är alla ett. Vi behöver använda oss av örnens kvalitéer; höja sinnet , flyga över molnen och se det som händer ur ett annat perspektiv innan vi agerar.

För att sammanfatta så här på sluttampen; gnugga sömnen ur ögonen, sträck ut kroppen och VAKNA. Vakna och börja (fortsätt) DIn bästa del av resan. Svara an på din längtan.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *