Sända Reiki på distans

Reiki Reiki Reiki är min allra mest solida grund. Jag minns så väl när jag precis hade blivit invigd i Reiki 1 så var jag redan på väg till nästa steg. Jag ville erövra världen. Men, jag fick lov att vänta från februari 1992 till augusti innan min mästare Irma lämnade Stockholm för ett besök i Luleå. Jag tror jag var först på plats i lokalen; ivrig och vetgirig. Det kändes verkligen att min väg var utstakad och att Reiki hade valt ut mig som en följeslagare. Jag behövde bara träna tålamod. Det var inte min största dygd…

Jag minns känslan än idag. Det sjöng i mitt bröst och distanshealingen öppnade nya vägar att kommunicera. Jag tror baske mig att jag har använt distanshealing nästan varje dag sen dess. Till mig själv, mina närmaste, till vänner och naturligtvis som arbetsredskap. Eller för att mjuka upp vägar för mig och de kommande generationerna.

När du lär dig steg 2 får du tillgång till symboler som är universala och de fungerar klockrent. Ju mer du skapar en relation till dem desto mer talar de till dig och visar vägen. Du kan avläsa mycket enbart genom att rita symbolerna som representerar ljus och gör sitt arbete på vilket avstånd som helst. Vi som använder Reiki, professionellt eller privat, använder oss själva som kanaler eller instrument.

Vi kan inte hela någon men vi kan vidarebefordra energi till dem eller det som behöver. Vi är en sorts On knapp tryckare som aktiverar energiflödet hos den vi håller händerna på eller skickar till. Hens inneboende kraftkälla står där och tar över arbetet när ”ljusknappen” aktiveras. Vi behöver ingenting veta, mottagaren är den som vet och tar över stafettpinnen när det är dags. Den inre kraftkällan leder healingenergin dit där den behövs som mest. Healingkraften söker alltid orsaken till blockeringens ursprung. Symtomet kan vara vägledare/visare men reikis intelligens vet bättre. Vi behandlar inga sjukdomar utan stärker kroppens inre resurser till självläkning.

Vi vet ju att vår finurliga kropp är magisk. Den har förmågan till självläkning men den behöver stöd på vägen. Vi behöver också lära oss att be om hjälp själv om vi fastnar av nån anledning. Tillsammans blir vi starkare. En stödskog ger stabilitet.

Vi har alla vår tid på jorden. Vi föds – lever – och dör. Alla går igenom samma metamorfos. Vissa lever länge och andra har en kortare tid här på jorden. Vi går igenom olika saker under vår livstid och vissa ser ut att ha mer att kämpa med. Vi som arbetar med eller utövar healingterapier kan aldrig utlova något i läkningsväg. Det vi kan säga är att behandlingarna brukar leda till avslappning och en kropp med mindre spänningar kanske lättare återhämtar sig. Reikihealing kan aldrig försämra en persons läkeprocess.

Jag har varit kallad till svårt sjuka människor många gånger där jag har deltagit i fysisk handpåläggning samt använt mig av distanshealing. Några av de personerna har gett sig av på sin längre resa bortom denna fysiska verklighet. Det har känts både ledsamt och smärtsamt men det har känts fantastiskt att ha fått delta i att underlätta övergången. Det har känts fint att bevittna mjukheten i personens varande när de utan rädsla har släppt taget och lämnat den fysiska kroppen. Atmosfären i rummet har känts varmt omhuldande för alla närvarande trots sorgen. Glädje och sorg vandrar hand i hand precis som inandning och utandning gör.

För mig blev Reiki 1 komplett när jag fick öppna dörrarna till Reiki 2. Det var fint att hitta koden inombords och gudomligt när jag upptäckte hur enkelt och fantastiskt det var att väva vidare på min unika väv. Alla trådar i min vackra livsväv kompletterar varandra med sina brokiga, färggranna och vilda trådar. Jag fortsätter att väva och min nyfikenhet leder mig vidare. Sök och du skola finna.

Om du är intresserad och redo att vandra vidare på din reikiväg så har vi en kurs På KiCenter i Luleå den 12- 13 mars.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *