Du kan hela dig själv

Det är endast du som har koden till din innersta källa. Den är inte den lättaste att lista ut alla gånger, men du har den. Om du inte löser den; sök hjälp! Jag har ett ganska långt liv bakom mig även om jag är mitt i det just nu. Jag vet hur jag har tragglat många gånger men min styrka är/har varit är att jag aldrig ger upp.

”Go over, Go under, Go around, Go through, Go beyond – But never, ever give up”

Livet är upp och nedgångar. Du faller djupt, slår dig hårt ibland och det gör ont. Fysisk smärta ”Äter”. Min upplevelse har tidigare varit att jag försökt fly smärtan med hjälp av olika saker. Smärtlindring (det använder jag fortfarande när det behövs), alkohol, godis m.m. Under livets gång har jag erfarit att smärtan vill möta mig där jag är så nu försöker jag möta den, jag stannar upp, lägger händerna på det ”onda” stället och kallar på smärtan. Jag inviterar, accepterar och möter den. Jag pratar med den och håller om den som om den vore ett litet barn som behöver närhet.

Övning MÖT SMÄRTA

Placera händerna där det gör ont, låt de ligga kvar där under hela övningen

 • Andas in – andas ut
 • Lokalisera var, hur smärtan känns
 • Fortsätt att fokusera på andning
 • Kalla på smärtan så den framträder ännu mer
 • Acceptera den och prata med den
 • Säg; allt är väl och det är Ok att du känns
 • Låt den ta plats och kännas ordentligt
 • Säg: Jag är här och jag går ingenstans. Jag har dig…
 • Fokusera på andning, nynna på nån barnsång eller något som skulle lugna en som är ledsen, vagga kroppen om det känns så
 • Allt är väl, det är som det är och det här kommer också att passera även om det känns just nu
 • När känslan minskar, ebbar ut tacka din visa kropp. Ge dig själv en kram.

Nästa gång du känner en ångestattack eller liknande då vet du att du har din egen medicin. Din medvetenhet och närvaro är vägvisare. Du kan göra mycket själv men forfarande uppmanar jag dig till att söka hjälp hos någon du känner förtroende för om det blir för jobbigt. Det spelar ingen roll vad metoden heter eller hur den går till; låt ditt hjärta visa dig vägen. Det kan kännas främmande och kanske skrämmande och så får det vara. Men du måste träna dig i att svara an på dig själv. Att kliva över bekvämlighets eller okända trösklar för de stegen kommer att leda dig till din frihet. Så; befria dig själv med att agera idag.

Vi som är här för att tjäna Moder Jord och mänskligheten kan inte göra ditt jobb men vi kan stödja dig i din process så att du hittar din väg till ditt eget magiska hjärta. Det är du som är stigfinnare och det vet du redan. Det är du som får göra jobbet men vi kan aktivera genom att trycka på din ON knapp. Stäng igen dina öron för alla som påverkar dig till något annat än det som är det bästa för dig. Låtsas att du tar på dig stora hörselkåpor så du bara hör din egen inre trumslagares vilda bankningar, titta på dem och le. Säg sedan INTRESSANT och sen ler du ännu mer. Om du vill kan du komplettera med att säga: Nej tack men tack ändå (ett Saga-Li uttryck) och så väljer du din väg för din sanning.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *