I hjärtats kraft

Känner du din passion?
Om inte då är det nog dags att ta reda på den!

Vet du vad som får dig entusiastisk och var hämtar du din energi? Aktivitet och rörelse ger energi men det räcker inte för en hållbar framtid.

Hjärtats kraft är utgångspunkten i Monikas arbete som helhetsterapeut och föreläsare. Hennes filosofi är holistisk där kropp, ande, psyke och själ är ett. Kroppens självläkande förmåga är kraftfull även om den behöver stöd och vägledning emellanåt. När vi utgår från hjärtat och vår mittpunkt blir våra livsval enklare. Vi kommer i fatt oss själva och hinner möta det vi känner. Ingen är förskonad från livets påverkan där glädje och sorg går hand i hand. Under föreläsningen lär Monika ut enkla fungerande metoder att använda sig av i vardagen.

I sin föreläsning delar Monika med sig delar av sin livsresa mot välmående. Resan har varit fylld av energi, kraft och kärlek. Om att gå till sitt hjärta, sin mittpunkt för att få möjlighet vara sitt sanna mest äkta jag.

Bli VD i ditt liv

För att ta reda på din innersta längtan måste du stanna upp och lyssna riktigt noga. Det är då du kan urskilja vad och vem det är som styr dig. Är du VD i ditt liv eller styrs du av yttre omständigheter? Ingen annan har makten att dirigera ditt liv utan det är du som har ansvaret att kärleksfullt träna upp de naturliga inre ledarskapsmusklerna. Lär dig att be om hjälp och delegera.

Du har ett viktigt uppdrag och behöver ta ut en riktning behöver för att veta vart du är på väg. Däri ingår medmänsklighet och respekt. Du behöver ge tid för reflektion och aktion. För att lyckas behöver du även träna acceptans och tolerans. Gamla mönster och präglingar som håller dig kvar kan du avsluta när du har bestämt dig. Ge plats för nya synsätt och prova nya vägar. Ta fram barnets nyfikenhet i dig och prova dig fram. Var lyhörd – du har tre öron;öra öra och ditt stora hjärta. Gör dig förtrogen med tankens kraft och använd den medvetet. Du är chefen!

Ibland måste du bromsa hårt för att återhämta dig och hitta tillbaka till kraften. För att ge dig själv de mest gynnsamma förutsättningarna behöver du reducera stresshormoner och fylla på med måbra hormoner. När du inser det, är det inte speciellt svårt.

Så, sätt igång: Andas in – paus – andas ut – paus…

I open my heart and sing the joys of love. Louise L Hay