Om Monika

Mitt motto är:
Go over, Go under, Go through, Go around, Go beyond but – never ever give up!

Min familj och mitt hem är min bas. Jag har lärt mig mycket om mig själv och livet genom att spegla mig i mina närmaste. Jag mår gott i min mans närhet och känner mig oerhört tacksam för all kärlek och stöttning. Jag känner stolthet och värme för våra nu vuxna barn. Stugan Längtan är vår oas och plats för återhämtning.

Mamma Ellen Julia levde i 89 år. Hon försonades med livet innan övergången till en högre dimension. Hennes första kärleksgåva var att ge oss livet och den sista var att förmedla ljuset som strålade ut genom ögonen och gav nåd. Hon var här och nu och gav med glädje ur öppet hjärta. Processen öppnade mitt hjärta och ögon för villkorslös kärlek. Det var en gränslöst helande försoningsprocess som berörde.

Min kära svärmor Ruth Agnes är och har alltid varit en stor supporter som trott på mig av hela sitt hjärta. Jag har med förtroende vänt mig till henne i kniviga situationer och hon har delat mitt intresse för det andliga. Hon hade det goda skrattet och vi har skrattat oss igenom många dråpliga situationer. Ruth gick över till andra sidan 25 oktober 2012, 85 år gammal.

Reiki healing

Reiki kom in i mitt liv 1992. Reiki öppnade nya vägar till hälsa på alla plan. Jag hittade hem!

Irma Gustavsson, min Reikimaster, initierade mig till master 1994. Hon blev en god vän trots våra olikheter. Irma var rak och tydlig. Irma gick över till andra sidan 11 december 2012, 83 år gammal. Min Grandreikimaster Wanja Twan är bosatt vid Klippiga bergen i Kanada och har besökt oss ett flertal gånger. Wanja tog in Reiki till Sverige 1983 och Irma var den första svenska Reikimastern enligt den traditionella vägen efter Dr Usui i Japan.

Helande resor

Eilat, i december 1996 simmade jag med delfinerna i Röda Havet tillsammans med en av mina egna masters, Christine Martinson. Vi bad vid klagomuren i Jerusalem och knäböjde vid Jesus födelseplats i Betlehem. Delfinmötena i Röda Havet berörde mitt hjärta och hjälpte mig vidare på min helande väg.

​Maui Hawaii, i december 1998 gick jag vidareutbildning i Lomi Lomi som är en helande Polynesisk massagemetod som samtidigt förmedlar ett kärleksfullt förhållningssätt till livet. Beröringen utgår från hjärta till hand med total närvaro. Läran förmedlades av Sherman Dudoit en hawaiiansk Kahuna (mästare) som tillsammans med andra Kahuna invigde oss i de Hawaiianska traditionerna.

Mexico, i april och november 2000 anordnade jag och Mona Morin två resor till Huicholerna (indianer i norra Mexico) med Ruben Lara (kursledare med Tolteciskt ursprung) då vi arbetade med kroppspsykoterapi eller shamanism under ledning av shamanen Don Tonio. Vi bodde i Lakota tält under båda resorna. Vi blev invigda i reningsceremonier i svetthydda.

Vi besökte Wirikuta öknen, Tepoztécatle templet, Sol och Månepyramiderna samt andra heliga platser där vi gick igenom olika helande ceremonier på vår andliga resa.

Naturens element förundrar mig och fyller mig med tacksamhet och vördnad. Färgernas frekvenser bygger många broar och har inviterat mig på en outsinlig resa. Färg öppnar sinnet, gör mig lycklig och inger en stor glädje.

Apollos (Ljusets Gud) tempel Kea i Grekland. September 2009 deltog jag i  en internationell ILA färg och ljuskonferens där forskare, fysiker, läkare och professorer från hela världen förmedlade om ljusets betydelse för människans hälsa. Resan inspirerade mig till medveten ögonträning mot färg.

I maj 2012 åkte jag och min syster Kerstin till John of God i Abadânia Brasilien. Vi vistades på Medium Jôao´s Casa de Dom Inácio i 14 dagar. Jag valde den här andliga resan till Mirakelmannen för att få hjälp med mina problem i rygg, bäcken och handled. Jag fick två andliga operationer och vi mediterade i timmar flera dagar. Vi besökte Entiteternas heliga vattenfall där vi gjorde reningsritualer. Upplevde uppenbarelser.

Artikel om Monika

”Kärlek är en resa utan kompass i ett väglöst land. Ett Äventyr” /Anne Swärd