Min resa med Livskraft

En resa som har pågått i 30 år

Jag är född i Tornedalen och tillhör minoritetsbefolkningen, kväner. Min morfar stämde blod, tog bort vårtor och var allmänt läkekunnig. Jag var 6 år när jag skar upp min stortå och den blödde ymnigt.Bilden av den store mannen av wallonblod, morfar,som stoppade blodflödet i stortån och hela tån vitnade är fortfarande etsad på min näthinna. Jag är säker på att jag har nomadblod i mina ådror för jag tillhör vandrarna. Trots att jag har mitt hem som min fysiska plattform har jag ett innerligt behov av rörelse och resor. Så har det varit så länge jag minns, och det är länge. Jag minns känslan när jag var drygt 2 1/2 år och skulle få följa med min faster till Kiruna där jag stannade i en månad. Det fullkomligt bubblade av förväntan i kroppen och fötterna studsade på gruset.

Min man Ingemar och jag möttes 1979 och gifte oss 1986, samma år då vår äldsta dotter Ida föddes. Petter föddes 1988. Barnen är det bästa jag har varit med om att skapa och kärleken till dem är fortfarande oändlig. I år föddes vårt första barnbarn Cleo. ”A little Ray of Sunshine has come into the World…” Stugan Längtan ute på en liten ö är vår oas och plats för återhämtning.

Redan som liten konverserade jag med Gud. Min fantasi var livlig, jag såg älvor och saker som inte alltid var synliga i andras ögon. Jag kunde använda mina händer till att ta bort min mosters huvudvärk när inte tabletter hjälpte.

Resan började i min egen ohälsa

Men, jag mådde inte så bra under perioder i min uppväxt även om mitt yttre återspeglade en glad fasad. Som barn och ungdom led jag av psykisk stress som gav dödsångest vilket i sin tur förorsakade nedstämdhet. En ryggskada i tonåren medförde medicinsk smärtlindring för att döva smärtan under många år. Jag tryckte ner både sorg och rädsla i mitt nervsystem. Och, jag var expert på att dölja det som skavde.

Som ung flyttade jag mellan olika ställen i Sverige. Jag arbetade inom sjuk – äldrevård och studerade sedan till förskollärare. Barn var mitt stora intresse. Deras naturlighet och villkorslöshet tilltalade mig.

Min hälsa var inte den optimala. Mag- och tarmsystem samt muskler och rygg gjorde sig ofta påminda och läkare skrev ut mediciner, sjukgymnastik och vid behov sjukskrivning.

Livskraft visade vägen

Då och då hörde jag en röst i mitt inre som viskade att jag skulle söka andra vägar till helande. Den inre rösten övertygade att läkekraften är medfödd. Att vi har en inre kraftkälla som väntar på att upptäckas.

Det var då LIVSKRAFT kom i fatt mig och sedan dess har vi följts åt. Min ohälsa visade vägen till Reiki som kom in i mitt liv 1992.  Reiki öppnade nya vägar som ledde mig in till min källa. Jag hittade hem till min mittpunkt hjärtat!

Namnet på mitt företag var självgivet eftersom Reiki betyder livskraft.

Irma Gustavsson, min Reikimaster, initierade mig till master 1994. Hon  blev  en god vän trots våra olikheter. Irma var barsk och  tydlig.  Irma  gick  över  till  andra sidan 11 december 2012, 83 år gammal. Min Grandreikimaster Wanja Twan lever, hon är 83 år och är bosatt på Vancover Island i Kanada. Hon har besökt oss i Kallax ett flertal gånger. Wanja tog in Reiki till Sverige 1983 och Irma var den första svenska Reikimästaren enligt den traditionella vägen efter Dr Usui i Japan.

Min mamma Ellen Julia levde i 88 år och hon var en av mina första vägvisare. Hon var glad, optimistisk och generös till sin natur trots gamla sorger och rädsla som låg under ytan. Mamma försonades med livet innan övergången till en högre dimension. Hennes första kärleksgåva till oss var livet och den sista var förmedlingen av ljuset som strålade ut genom ögonen och gav nåd.  Ellen var här och nu och gav med glädje ur öppet hjärta. Det stödet öppnade mitt hjärta för villkorslös kärlek. Jag är oerhört tacksam för att ha fått ta del av hennes gränslöst helande försoningsprocess.

​Min kära svärmor Ruth Agnes var min stora supporter. Hon trodde på mig och det jag företrädde med hela sitt hjärta. Det var till henne jag vände mig i kniviga situationer och hon delade mitt intresse för det andliga. Vi skrattade oss igenom många dråpliga situationer. Ruth  gick över till andra sidan 25 oktober 2012, 85 år gammal.

Milstolpar under min tid som helhetsterapeut

Eilat: december 1996 simmade jag med delfinerna i Röda Havet tillsammans med en av mina egna mästare, Christine Martinson. Vi bad vid klagomuren i Jerusalem och knäböjde vid Jesus födelseplats i Betlehem. Delfinmötena  i Röda Havet berörde mitt hjärta och hjälpte mig vidare på min helande väg.

Maui Hawaii: december 1998 gick jag en vidareutbildning i Lomi Lomi som är en helande Polynesisk massagemetod som samtidigt förmedlar ett kärleksfullt förhållningssätt till livet. Beröringen utgår från hjärta till hand med total närvaro. Läran förmedlades av Sherman Dudoit en hawaiiansk Kahuna (mästare) som tillsammans med andra Kahuna invigde oss i de Hawaiianska traditionerna.

Mexiko: april och november 2000 anordnade jag och Mona Morin två resor till Huicholerna (indianer i norra Mexiko) med Ruben Lara (kursledare med  Tolteciskt ursprung ) då vi arbetade med kroppspsykoterapi eller shamanism under ledning av shamanen Don Tonio. Vi bodde i Lakota tält under båda  resorna. Vi blev invigda i reningsceremonier i svetthydda. Vi besökte Wirikuta öknen, Tepoztécatle templet, Sol & Månepyramiderna samt andra heliga platser där vi gick igenom olika helande ceremonier på vår andliga resa.

​Naturens element förundrar mig och fyller mig med tacksamhet och vördnad. De olika riktningarna lär mig så mycket om medveten närvaro. Färgernas  frekvenser öppnar nya vägar och har inviterat mig på en oändlig resa. Färg öppnar sinne och hjärta, gör mig lycklig och inger en stor glädje.

Apollo (Ljusets Gud) tempel Kea i Grekland. September 2009 deltog jag i internationnell ILA färg & ljuskonferens där forskare, fysiker, läkare ochh professorer från hela världen förmedlade ljusets betydelse för människans hälsa. Resan inspirerade till medveten ögonträning mot färg.

​I maj 2012 åkte jag och min syster Kerstin till John of God i Abadânia Brasilien. Vi vistades på Medium Jôao´s Casa de Dom Inácio i 14 dagar. Jag valde den här andliga resan till Mirakelmannen för att få hjälp med mina problem i rygg, bäcken & handled. Jag fick två andliga operationer och vi mediterade i timmar flera dagar. Vi besökte Entiteternas heliga vattenfall där vi gjorde reningsritualer. Under den här resan upplevde jag uppenbarelser, precis som min mormor Laura gjorde innan hon dog.

Resan fortsätter i hjärtats kraft

Nu är jag tillbaka på mitt mest fantastiska spår; att anordna resor I Hjärtats Kraft. Tillsammans med min Maria N Johansson har jag sökt och funnit platser i olika länder dit vi har tagit med oss grupper som väljer att kliva av sina vardagsspår för att upptäcka sitt mest fantastiska inre universum. Vi anordnar även Retreater där vi kan möta varandra kravlöst och i tystnad

​”Kärlek är en resa utan kompass i ett väglöst land. Ett Äventyr” Anne Swärd