Avspänningsmassage

Medveten beröring bidrar till att bli sedd – hörd – berörd – bekräftad.
Två och en halv dagars massageutbildning som passar både givare och mottagare. Metoden är mjuk, omhändertagande och omslutande. Massagen kan ges till en sittande eller liggande person med eller utan kläder. Massagen kan även utföras på rullstolsburna och sängliggande personer.
Avspänningsmassagen är taktil och beprövad på beröringskänsliga, funktionshindrade, dementa, friska samt inom palliativ vård. Lämpad på barn likväl som på äldre.

Strykningarna bidrar till lugn och ro – stillar hemlängtan – lindrar oro och smärta (fysisk – psykisk) – stillar värk och ökar cirkulationen i kroppen och hjärnan.

Utbildningens upplägg

Teori/praktik varvas så att du på ett enkelt och inspirerande sätt lär dig förstå och använda dig av massagetekniken i delar (rygg, ansikte, mage, bröst, armar, händer, ben, fötter). Utbildningen avslutas med en helkroppsmassage där strykningarna utförs lugnt och stilla med andningen i fokus.

I teorin ingår bl.a. – Oxytocin/adrenalin – huden – autonoma nervsystemet – bemötande – taktil känslighet – funktionshinder.
I utbildningen ingår massageolja och ett lättfattligt kompendium. Efter avslutad praktik/uppföljning få du ett intyg.

”Vi kan inte göra storverk, bara små gärningar med stor kärlek” – Moder Theresa

Metamorfos

Endagsutbildning. Metamorfos betyder förvandling och är en taktil behandlingsmetod, fötter – händer – huvud, som följer ryggradens reflexzoner.

På 60-talet upptäckte Robert St. John ett helt nytt reflexsystem på fötter, händer, huvud och rygg. Huvuddelen av beröringsmassagen sker på fötterna och utförs efter ett strukturerat mönster. En helande behandling för alla åldrar.
Genom strykningarna på utvalda zoner frigörs blockeringar som uppstått under fostertiden eller under-/efter födelsen. Metamorfos kan hela det som behövs och är enkelt att använda.

Tekniken erbjuder en metod att se på livet och förhållningssätt som inte fungerar tillfredsställande. Beröringen öppnar och stärker den inre kommunikationen mellan behandlare och klient. Metamorfosbehandling är mjuk och lugn. Den är avslappnande och påverkar nerv – och hormonsystem på ett behagligt sätt.

”Av kärlekens beröring blir var och en poet” Platon