Ögonyoga

Lär dig ögonyoga

Ögonen är hjärnans och själens spegel. Ögonyoga ökar vårt klarseende.
Färg och ljus är bränsle/näring för hjärnan precis som mat är för kroppen. Ögonen är katalysatorer för att släppa in ljus till hjärnan och det påverkar hela hormon- och nervsystemet. Vi kan inte leva utan färg/ljus.

Vi har sex aktiva muskler på utsidan av våra ögon. Musklernas uppgift är att röra på ögonen samt att forma och anpassa ögongloberna till linserna så att vi ska få en klar bild. Vissa personer bygger upp spänningar i ögonmusklerna vilket kan leda till problem med synen.

Från det vi föds är ögonen aktiverade med att registrera/se/tolka allt som sker runtomkring oss. Det finns händelser som påverkar oss med att skapa stress i kroppssystemet. Många av spänningarna vi har i kroppen är resultatet av emotionella mönster. Ögonen påverkas också av våra känslor och vår tro.

Genom ögonträning, ögongymnastik, ögonyoga kan vi träna och stretcha våra ögonmuskler till avspänning. Det kan förbättra synen. Stress är grundorsaken till många blockeringar och obalanser i alla muskler, så även ögonmusklerna. Genom medveten avspänning, ögonyoga och akupressur får ansikte och ögonmuskler slappna av. Det kan ta sin tid men många har uppnått goda resultatet.

Utbildningens upplägg

Under ögonyogakurserna använder vi metoder och teknik som energimedicin, akupressur, inre resor, ögongymnastik, ögonmuskel stretchning, färg m.m.
Kurserna har hållits på kvällstid, 2 ½ timmar och vi har träffats 1 – 4 ggr/månaden. Deltagarna har fortsatt med träningen hemma. Här krävs tålamod och uthållighet.

Jag har själv utövat ögonträning i många år och förbättrat min närsynthet radikalt. Mitt problem idag är att hitta mina glasögon om jag ska köra i mörker. Träningen har medvetandegjort spänningar och stress i min egen kropp och medfört välbehövlig avslappning.

Pris utifrån antal tillfällen och gruppens storlek.

Lärarutbildning i ögonyoga 3 dagar

Utbildningen är till för alla som är intresserade av att lära sig mer och fördjupa sig i ögonträning. När du vill hålla kurser eller workshops i ögonträning är det viktigt att du hittar ett förhållningssätt till dina egna ögon. Ditt ansikte är som ett hologram och flera av kroppens meridianer – energibanor har viktiga akupunkturpunkter i ansiktet. Alla ansikts- hals- käk- och nackmuskler påverkas av ögonträning.

I lärarutbildningen ingår

Avslappningsövningar, meditation, inre resor, energimedicin, knackningar på akupressurpunkter, massage, ansiktsakupressur ögonstretching och ögonrörelser.

Stress är en grundläggande orsak till synproblem och eftersom stress försiggår på så många olika nivåer samtidigt kan det vara svårt att komma åt den. Vårt mål är att vägleda, förhöja medvetandet och lära ut en dynamisk metod att utöva ögonyoga för att också med trygghet kunna vägleda andra. Ögonyoga är ett förhållningssätt mellan dig och dina ögon. Det som krävs för lyckat resultat med ögonyoga är entusiasm, hängivenhet, uthållighet och välvilja.

Kontakta mig om du vill veta mer. Jag är flyttbar och utbildar där jag behövs. Ibland måste man åka bort till lugn och ro för att komma hem i ett mera harmoniskt tillstånd.

”Mina ögon är ett hav i vilket mina drömmar är reflekterade” Leonardo da Vinci