Berör och låt dig beröras

Öppna ditt hjärta och låt dig bli berörd. Låt dig svepas med av det ditt hjärta hör och känner. Om tårarna rinner så kallas det bara för hjärtsvämning och det är nyttigt. Hala vägar brukar saltas för alla vet att salt smälter is. Jag använder den vetskapen som energimedicin eftersom lagrad smärta i bröstet har en tendens att omvandlas till något vasst efter ett längre tag. Jag använder is som en metafor till smärtan och då är ju de salta tårarna medicinen som smälter isen.

Beröring är mycket mer än fysisk beröring. Att se, höra, beröra och bekräfta är samma sak uttryckt på andra sätt.

Du kan lindra smärta genom att lägga din hand på någon annan. På 0,1 sekund sätter smärtlindringen igång hos mottagaren när lugn och ro hormonet Oxytocin frisätts. Hormonet har samma verkan som ex panodil och är luftburet vilket innebär att även du påverkas. När Oxytocin halten ökar i kroppen reduceras stresshormoner och vi blir mer avslappnade.

Ju mer du tar till dig om beröringens eller massagens inverkan på välmående desto mer kommer du att vilja lära dig. Det kommer att kännas naturligt att beröra och möta människor på ett ännu mer innerligt sätt. Du kommer att inse hur din medvetna närvaro gör skillnad. Två minuter kan göra avsevärd skillnad – det kan rädda liv. Beröring är kommunikation som är fantastiskt stödjande när ord inte räcker till. Beröring bygger broar och skapar nya vägar mellan människor.

Jag brukar leka att jag tejpar för min mun med silvertejp för jag har ändå inget att tillägga i vissa stunder. Men händerna har jag alltid med mig. Det gör mig bekväm att stå kvar, rak som en fura, och jag är stabil att luta sig mot.

”When you give others space to be, you find space to be yourself”

Lakha Lama