Dörren är på glänt. Jag är inbjuden till min hälsoresa

Jag har varit ledig – LÄNGE…

Min andra semester period känns som att den sträcker sig in i evigheten. 3 veckor med en arbetsvecka i mellanrummet efter 4 veckors sommarsemester.

Vi har varit på bil och cykelsemester genom stora delar av vårt avlånga land. Vi startade i Kallax, tog en rast i Brattsbacka; Västerbotten, fortsatte ner till Strängnäs där vi sov över i bilen. Jag hade så ont i ben/knän så de kändes som de gick av. Typ. Bilen rullade vidare till Ystad och färja över till Bornholm. Hyrde in oss på en camping utanför Rönne och bodde i stuga.

Där började vi trampa på våra elcyklar. Backe upp och backe ner. Knäna blev mer och mer välsmorda. Cyklade lätt 7-8 mil vissa dagar och nån mil mindre andra. Bornholm påminner mycket om Österlen i Skåne. Vi hade också tur med vädret. Efter 3 nätter på campingen förflyttade vi oss till södra delen av ön.

Jag hamnade i himmelriket. Duedodde. Solen strålar värmde kroppen och himlen var blå. Sanden på stranden var vit och så len. Vattnet i havet var ca 22-24 grader. DÄR ville jag vara och njuta. Men, sen drog det igen och himlen blev grå.

Vi bokade biljett på färjan och körde tillbaka till Rönne i regn. Vi konstaterade att det är dyrt att vistas i Danmark. Väl över i Sverige efter ca 1 timmes båtfärd bilade vi till Österrike och tog in på ett boende där i närheten av Kivik. Nästa dag var bilväder; grått och blåsigt. Vi åkte till Kåseberga, Löderup och gick upp till Ale Stenar. Jag härdade mina knän; byggde skelett. Dan därpå flyttade vi in till Kivik och bodde på Kungsgården; ett fantastiskt fint ställe. Besökte Knäbäckshusen, Äppelmusteriet och njöt av alla otroligt vackra äpplen/äppelträd. Jag kände mig salig. Vi cyklade och vi cyklade; backe upp och backe ner. Mina ben kändes starka och uthålliga. Det var endast av och påstigning som kändes prekärt.

Vi bilade till Trelleborg, cyklade till Smygehuk; jättehärligt att komma till den sydligaste punkten i Sverige, bilade till Skanör/Falsterbo, (Falsterbo kändes som att hamna i en labyrint bland höga häckar, Skanör hade charmiga små olikfärgade badhytter/tät, tätt, tätt) cyklade och förflyttade oss uppåt mot Helsingborg. Otroligt fint hamnområde med mysiga matställen. Cyklade. Tog färja till Helsingör; mysigt gammalt område, cyklade i Danmark, och återvände till Helsingborg. Bilade till Mölle; underbart charmigt och pittoreskt, gick upp till fyren på Bjärehalvön (Sveriges västligaste punkt) cyklade och bilade till ostkusten där vi landade i Åhus.

Solen sken och vi parkerade på torget. Där var en lång kö och vi ställde oss i den. Frågade två vackra unga kvinnor vad vi köade för; jo, Ottos hemgjorda glass. Efter en uppsluppen stund med flickorna Julia och Kajsa (våra glassguider) var vi framme vid en röd liten kiosk och köpte enorma strutar. Helt dynamiska. Det var första gången i mitt liv som jag stod och köade för en glass på ett litet charmigt torg. Men det var det värt.

Fortsätter berätta om resan en annan gång och lägger in några illustrerande bilder.

Mathållningen under vår semester var inte som den brukar och det anade jag redan innan. Så; jag hade bestämt mig för att göra en halvfasta vid hemkomsten. Och; där är jag nu.

Tredje dagen idag.

Det går lätt, jag gör egna smoothies av bär och grönsaker, dricker örtte och vatten. Kokar buljong och skär ner olika grönsaker som grönkål, svartkål, fryst spenat. Toppar med AlfaAlfagroddar. Äter en morot om dagen. Kombinerar med en tre dagars kur som vi brukar tipsa om inför våra längre kurser/retreater eller resor. Drycken innehåller selleristjälkar, citroner och persilja mixat med vatten.

RECEPT:

5 stjälkar stjälkselleri

1 kopp med hackad persilja

3 pressade citroner

Fyll mixer med vatten/ så mycket som det får plats.

Drick ett stort glas på morgon, lunch och kväll. i 3 dagar.

Köp hem för 3 dagar:

2 knippen med stjälkselleri, 9 citroner, 1-2krukor med persilja.

Gör uppehåll i 7 dagar och gör om kuren.

Den här kuren stödjer bl.a. lever, matsmältning och ditt välmående. Läs om ingredienserna i Anthony Williams böcker så får du bilda dig en egen uppfattning.

Jag gör detta för min egen skull. Jag gläntar på den vackra röda dörren till mitt hjärta och ur mitt heligaste inre rum hör jag många nöjda supporters heja. Allt hör ihop. Jag gör mycket för att stärka min hälsa och provar mig fram.

Just nu äter jag kinesiska örter och andra preparat som bidrar till mitt välmående. jag har sökt och funnit bra terapeuter som har höga frekvenser som jag behöver nu. Jag litar på vägledningen och att den här resan leder mig framåt mot ett rikt liv. På alla nivåer.

Jag har besvärligt med mina knän och det påverkar hela benen. Svårt med flera saker. Men jag går framåt för att bygga skelett. Sen får vi se tiden an om jag måste byta knäleder.

2 svar på ”Dörren är på glänt. Jag är inbjuden till min hälsoresa”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *