REIKI – det finns olika vägar att gå…

Vi har haft långväga besök från Kanada. Anneli Twan bärare av ursprungslinjen i Reiki och hennes man Don Beacham. De är båda GrandReikimästare och tillhör ursprungsbefolkningarna i Kanada.

Den här veckan som vi har umgåtts och haft ceremonier/ Retreat har lämnat outplånliga spår i mig. Jag känner mig ännu mera landad och lodad i i min väg som reikilinjebärare.

Reiki kom in i mitt liv för snart 32 år sedan. Reiki är livskraft – Livskraft är Reiki.

För snart 30 år sedan invigdes jag till Reikimästare av Irma Gustafsson som introducerade Reiki i Norrbotten och Luleå 1992. Maija Ruisniemi och jag blev (vad jag vet) de första Reikimästarpionjärerna här uppe. Jag minns det så tydligt för det var så klart och så stort. Irma var bosatt i Stockholm men född i Bertnäs Piteå. Irma dog 2012.

Reikis väg till västvärlden

Reiki kom till Sverige, 1982, via Wanja Twan som var bosatt i Kanada. Wanja var född i Malmö men växte upp i Stockholm. Hon emigrerade till Kanada när hon var 21 år och blev bosatt där vid Klippiga Bergen och Vancouver Island på slutet av sitt liv. Hon var 85 år när hon dog den 3:e september 2019. Wanja besökte Sverige i stort sett varje år och hon besökte oss här uppe flera gånger. Hon har deltagit på Reikisharings på KiCenter, besökt Gaiakåtan och sovit över här hos mig. En speciell kvinna.

Wanja blev invigd i Reiki i Kanada av mrs Takata (1900-1980) som var av Japansk härkomst men född och uppvuxen på Hawaii. Takata blev invigd i Reiki i Japan av Hayashi (1880-1940). Mikao Usui (1865-1926) återuppväckte reiki i slutet på 1800 talet och var lärare till Hayashi. Takata var den första kvinnliga reikimästaren som fick föra ut reiki i västvärlden. Hayashi var tveksam över att ”släppa ut” Reiki utanför Japans gränser för han anade att det skulle skapas nya vägar och att urtraditionen skulle komma att förändras.

Förändringar

Förändringen kom precis som han förutspådde. Människan är kreativ och vill ”nytt” hela tiden. Så även i den här uråldriga tekniken. Utlärandet har förändrats. Initieringsfasen har fått en annan form. Lärarna/mästarna är fina människor och all energi är utvecklande. Eleverna söker sin mästare (förhoppningsvis efter hjärtat) och det enda viktiga är att de finner vad de söker och eftersträvar. Harmoni, glädje, sinnesro att skapa sin tillvaro med.

I ursprungsmetoden ingår alltid 4 invigningsinitieringar i steg 1 i Reiki. Alla 4 initieringar är nödvändiga för att hålla en säkerhet och trygg energiväg för människan. Initieringarna är livslånga och stärker ”lodet” i oss.

Medicinhjulet

Vi har alla vårt eget medicinhjul i oss. Vi är medicinhjulet. Dag och nattrytmen ingår i medicinhjulet så också årstiderna. De 4 reikiinitieringarna i steg 1 är också med i medicinhjulet. De bygger GRUNDEN för hållbarhet i oss.

  1. Anden
  2. Det mentala
  3. Det emotionella
  4. Det fysiska

Vi är holistiska varelser och i vår livsplan behöver vi alla 4 delar för att känna oss hela. Om vi glömmer/tappar bort en av delarna skapas kaos och obalans i livet. Det mesta går att räta till men det är ett hårt arbete.

Hållbarhet

Jag har av nån anledning oftast valt de långa vägarna att gå. Jag vill lämna avtryck efter mig för en hållbarare miljö och liv. Jag har trampat upp vägar för att känna säkerhet och mjuka upp vägarna för vår generation och de som kommer efter oss. I det är jag gammeldags och känner mig som en neandertalare. Nya vindar blåser kring mig och så får det vara. Jag är gammal men i mig bor ett lekfullt och nyfiket barn som vill ta plats. Jag har valt den här gamla vägen i Reiki och jag står ännu starkare i den nu. Den är hållbar och säker.

jag är så tacksam för att den här vägen sökte upp mig när jag var öppen och redo att ta emot. Så tacksam för att jag hörde The Calling och svarade an. Så tacksam för att mitt hjärta ledde mig till den här ursprungslinjen för den visade mig vägen hem – till mitt heliga hjärta. Jag känner mig säkrare än någonsin. Tack Anneli och Don. Tack alla ni som kom till stödskogen. Tack för den hållbara Reikin.

Ett svar på ”REIKI – det finns olika vägar att gå…”

  1. Tack Monika.
    För att du hade tålmod i väntan på att jag, till slut, hitta till dej och Reiki.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *