Reiki kallade och jag kom

Reiki = livskraft eller livsenergi

Nog är det märkligt hur man kan hindra sig själv från att agera. Jag behövde gästas av influensa två omgångar I januari 1992  innan jag äntligen gjorde slag i saken och bokade in mig på en Reikikurs…

Jag hade bestämt mig flera år tidigare men av någon oförklarlig anledning så hittade jag på ursäkter varje gång min inre röst kallade på uppmärksamhet.

Men gränsen var nådd. På söndag kväll innan den efterlängtade kursen gick jag till sängs frisk och vaknade dagen därpå med halsfluss och 40 graders feber. Jag yrade och vankade omkring hela måndagen medan jag kurerade mig med penicillin. Jag var livrädd att jag inte skulle få vara med på kursen men läraren hälsade mig välkommen och upplyste mig om att jag skulle få göra behandlingar i ett separat rum med en annan deltagare som också var förkyld.

Läraren, Irma Gustavsson Stockholm,  initierade Reiki i Norrbotten och hon blev min Reikimästare. Redan under första invigningen kände jag för första gången i mitt liv att jag kommit hem. Hem i mig själv och det var stort.

Min längtan att ge healingbehandlingar var enorm och jag satte igång omedelbart. Den som ville fick handpåläggning; del – halv eller helkroppsbehandling spelade ingen roll. Jag kände mig frälst och ville verkligen frälsa resen av världen med denna mest fantastiska teknik. Det öppnades dörrar till nya dimensioner och jag var omättlig.

Men alla var inte lika öppna för den magiska energin förstod jag ganska snabbt och jag slutade dela med mig till döva öron.

Trots det var min vetgirighet  outsinlig och av någon underlig anledning attraherade jag precis allt jag önskade mig i andliga möten och utbildningar.

Sherman Dudoit från Maui levererade LomiLomi, en lärare från Grand Canyon lärde ut olika Chakrabehandlingar från urbefolkningar, en kvinna från natives i USA besökte Luleå och höll en andlig medium kurs, Michelle Philips från Hawaii utbildade i energi, en man från Tyskland lärde ut Chakraflödesmassage m.m. Det kan man kalla för support från universum. 

Oavsett vad jag gjorde kände jag mig stärkt av Reikienergin som strömmade igenom mig. När jag utförde en behandling på en person visste jag att samtidigt som händerna gjorde sitt fysiska arbete på kroppen gjorde healinenergin arbetet under ytan. Och; jag var bara ett utlånat instrument att använda som en ”starter” i någons healingprocess.

Vi fick vänta i ca 6 månader på Irmas nästa besök här uppe. Jag välkomnade   Reiki 2 – distanshealing som var självklart som nästa steg i energiarbetet. Det kändes mirakulöst att kunna sända energi på vilket avstånd som helst. Och det bästa var att det fungerade. Till allt och alla!

Irmas mästare heter Wanja Twan och är bosatt på Vancover Island. Wanja är svenska och hon emigrerade till Kanada när hon var 21 år (hon fyller 84 år i februari). Hon kände sig aldrig hemma i Sverige så hon gav sig iväg.  Däremot besökte hon Sverige varje år eftersom hennes mamma bodde kvar här.

1983 introducerade Wanja Reiki ( den traditionella vägen efter Dr Usui) här i Sverige och Irma blev hennes första Reikimästare här. De träffades under en meditationskurs på Lidingö som Irma anordnade. 

Irma och Wanja blev goda vänner och höll kurser tillsammans bl.a. i Sverige, Finland, Australien, Kanada och de besökte även den första kvinnliga reikimästaren Hawayo Takatas ställe på Hawaii.

Fortsättning följer…

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *