Heliga cirklar

Bilder säger mer än ord ibland. Det är svårt att uttrycka det som händer när människor träffas i cirklar runt en eld. Så fort vi sätter upp en intention om vad vi välkomnar och önskar händer det något speciellt. Elden är trollbindande och ger en känsla av värme och trygghet. Människor har i alla tider fascinerats av ritualer kring eld som är källan till allt liv. Fullmånen har alltid kopplats ihop med magi och fått oss att bli varse om att vi kan drabbas av sömnlöshet, ilska, passion och annat som ibland fått oss att agera på olika sätt. Det är otroligt kraftfullt att hålla ceremoni med människor som är nyfikna och öppensinnade samtidigt som de har bestämt sig att använda naturens olika element för självkännedom. Det händer saker i våra liv när vi väl har tagit ut en riktning.

Det är rent ut sagt fantastiskt inspirerande att få vara delaktig i en cirkel fylld med så mycket kraft, mod, villighet, glädje, genombrott och avslappning. Där och då spelar det ingen roll att vi stinker rök eller svettas ur rök genom våra porer. Trumman får dessutom våra hjärtan att sjunga av glädje. Det är mirakulöst. mera ceremonier åt folket.

Maria Norberg Johansson Det finns en stark urkraft i att få samlas kring elden med andra och hämta in sig själv. Något som i sus i brus tappas bort men som min kropp och själ så väl känner igen när jag ger mig tiden och platsen. Det händer så mycket när vi ger oss själva den där åtråvärda tiden. Ceremonier av olika slag har alltid funnits, för att visa tacksamhet, att uttrycka vår djupaste önskan och att släppa det vi är klara med. Det är magiskt och gör skillnad på riktigt. Tack Monika för att du skapar platser och leder ceremonier med en sådan innerlighet och entusiasm. 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *