Min healingresa på Meänkieli

Förra veckan fick jag fint besök på KiCenter. Armi Rousu, reporter på P4 Norrbotten, som ville ha med mig som veckans profil på Meänraatio.

Samtalet eller dialogen kändes fin och orden dansade lätt mellan oss. Vi var uppkopplade på samma frekvens och då finns inga störningar i luften. Det var ett flöde som kändes bra ända in i hjärteroten. Trots att jag är otränad i meänkieli som är mitt ursprungsspråk var det enkelt. Jag hoppade vilt mellan språken och det gick bra det också. Det var som att åka slalom i snabba svängar mellan stolpar och elegant glida in i mål. Det hade aldrig känts på samma sätt om det inte varit Armi som var mottagare.

Jag känner tacksamhet för att jag utan den minsta ansträngning fick förmånen att dela med av min erfarenhet om healing eller energi som allt egentligen handlar om. All healing kommer från samma källa och är en ursprungsenergi som alla har tillgång till. Vi är pur energi – allt levande väsen är samma.

Samtal på Meanraatio, lyssna här

Min saga startar 27 minuter efter start.

Jag träffade Armi för 25 år sedan då hon skrev ett reportage i Norrbottens Kuriren om healing. En osedvanligt modig kvinna på den tiden det begav sig. Armi var öppensinnad redan då och det kändes att hon gick sina egna vägar. Jag har aldrig glömt henne.

Under hösten har jag uppdaterat det gamla reportaget tack vare Vetenskapens Värld som visade avsnittet om skogens träd genom ”Naturen gör dig frisk”. Hur träden ger oss läkande medicin när vi berör dem. Precis det sa jag till Armi då för 25 år sedan och fotot de tog visade mig som trädkramare. Men skillnaden är att NU har forskningen äntligen bevisat det som vi vetat så länge. DET är vi tacksamma för!

Samtal på Meanraatio, lyssna här

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *