Relationen med morgonduschar och regnbågskyssar

Relationen med naturen är intressant.. Det är spännande att kliva ut på altanen och betrakta växterna och känna in hur de känner sig inför dagen. Morgondaggen ger dem ett andrum och jag anar att de suktar efter mera vatten. Från det jag öppnat dörren kan jag nästan höra dem harkla sig och ödmjukt be om en uppiggande morgondusch.

Jag drar ut slangen till max och startar från vänster med kanadarosorna, tornedalsrosorna, purpurapelträdet, bondsyrenen, häcken som jag systematiskt följer från syrenen Julia till plommonträdet (som ändrat form till en buske sen översta delen av stammen frös) och vidare till syrenhortensian. Tar några steg förbi stenmuren, kommer fram till äppelträdet Silva och avslutar vid rosen Therese B. Stannar till vid varje enskild planta och tänker goda tankar till dem. Plommonbusken får alltid lite extra uppmärksamhet för dess vackra färg på bladen. Jag hälsar växterna välkommen till den nya dagen och pratar (i mitt sinne) om den uppfriskande morgonduschen.

Häcken och jag har haft relationsproblem i eftersom jag egentligen inte är förtjust i raka häckar. Mitt motstånd för det inrutade har följt mig sen tidigare (min tidigare häck växte inte bra) och därför har jag vävt in andra växtarter samt en stenmur i den befintliga. Innerst inne har jag ändå burit ett motstånd mot en häck och vi har brottats lite tills jag ändrade attityd till den i år. Egentligen behövdes det bara några enkla ord från en person som fick mig att ändra min tanke. Hon sa: Du kan ju bara se den som en avskiljning från trafiken och ett skydd för kalla vindar. Och tänk så lite det behövdes, jag vände mig mot häcken och såg den med nya ögon. Där och då switchade jag mitt motstånd till tacksamhet och sen dess har plantorna skjutit i höjden. De är glada och visar det tydligt och jag är glad för vår växande kommunikation.

Särskilt speciellt är när regnbågar bildas och färgbadar växterna medan jag duschar dem. Det är magiskt att skönja vattenglittret över bladverken och uppleva hur färgvibrationerna kysser bladen. Växterna riktigt kråmar sig för att få ta del av de monokromatiska frekvenserna.

Naturen är en viktig del av oss och vi får vara tacksamma för att den är så generös. Den ger oss gratis färgterapi som fyller upp våra inre förråd inför den antågande mörkare årstiden. Genom att vistas ute får vi del av många olika våglängder av ljus. Vi behöver ljus för vår överlevnad och en bättre livskvalité.

Fantasi är magiskt och skapar mirakel. Fantasi är också gratis healing. Genom att använda fantasin och låta den färdas fritt gör oss gladare och mer välmående. Fantasi är som fjärilar; lätt och flyktigt. Betrakta ett litet barn om du har möjlighet och följ barnets fantasifulla tanketrådar. Du kommer sannerligen att få bevittna under. Dina egna livsandar vaknar och livet blir så mycket roligare.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *