livskraft kliver ”off road” för att trampa upp nya spår…

År 2024 blir ett år för JOY och FRISLÄPPANDE

På måndag 29 januari breddar jag mina vingar och flyger långt. Jag blir borta i två veckor.

Känner mig tillfreds med mig själv i livet. Och ändå; jag har skavanker som jag putsar på olika sätt. Under jul och nyår proppade jag i mig allehanda godis och mest lakrits. Min kropp sa tydligt ifrån bland annat med en stark tendens till halsbränna. Hela hösten har den försökt få mig att förstå att mitt system är övermättat. Det har nog stått mig upp i halsen. Tills dagen kom då min inre röst sa (vägledare Sitting Bull vid Little Big horn) ”Det här blir den bästa dagen att göra förändring. Sagt och gjort.

Rensning

Vecka 1. Jag startade med att göra Sanna Edins Saltvattenflush för att rensa tarmarna. Sökte upp recept på Mungbönegryta och gjorde storkok. Bytte ut måltider mot den indiska reningsgrytan. Hälsoyoghurt. Vatten. StyrkeTräning. Cykling. Korta promenader för intag av ljus. Meditation.

Vecka 2. Saltvattenflush. Tog del av Ulrika Davidssons Juicing/Smoothie kurs. Hälsoyoghurt. Start och avslut med soppor. Träning. Korta promenader. Vatten. Meditation.

Vecka 3. Smoothisar, Hälsoyoghurt, Soppor. Ingen stekt mat. Träning. Lapacho te. Vatten. 1 Saltvattenflush. Halsbrännan har dragit sig tillbaka. Verkar som min inre eld är släckt.

Bokade tid hos tandläkare/tandreglerare för att kolla mitt bett. Jag har haft problem, trodde ett tag att mina tänder växte på nätterna. Har varit och slipat två ggr tidigare men det återkom. Han konstaterade att jag var sällsynt med mitt bett, han har inte varit med om nåt liknande ( jag visste väl att jag är sällsynt). Det hjälper inte att putsa/slipa för att få ihop tänderna. Screeningen av tänderna visade stora visdomständer som påverkar bettet så nu har vi bokat in ett möte på självaste Alla Hjärtans Dag då han ska dra 1 eller båda övre visdomständerna. Inte undra på att jag är så vis. Vi håller tummarna att rötterna inte snirklat sig in i hjärnan…isf blir det även en hjärnrensning. Väntar in homeopatisk medicin för både min heta mage och för att motverka infektioner efter tanddragning. Tur Barbro finns.

Jag breder ut mina vingar och flyger högt

Nästa vecka på måndag 29 januari stannar jag upp och tar ett djupt andetag. Då landar jag i en annan världsdel. Asien. Det är många, många år sedan jag var där senast. Då mådde jag inte bra med alla nervsmärtor av flera diskbråck utmed ryggraden. NU mår jag bra utan diskbråck. Mina ben och knän ska få mjuka upp sig i värmen. Fötterna ska få strosa bara på en sandstrand medan vågorna sköljer över dem.

Jag kliver av mitt vardagsspår (29/1 – 13/2) och flyger högt som örnen. Min bästa Maria är medresenär och ska uppleva världen tillsammans med mig. Det här blir en resa för planering, rekreation, retreat och återhämtning. Vi ska meditera, yoga och hämta hem oss till våra generösa hjärtan. Våra inre kompasser visar riktningen.

Havet, sanden och den ljumma vinden gör gott för själen. Det salta vattnet ger oss reningsbad. Thailands vänliga atmosfär är välkomnande och vi ser framemot att få ta del av det som landet och människorna erbjuder. Tacksamma – tack tack tack.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *